TIPOVI OTVARANJA VRATA

Klasično otvaranje vrata je naravno standardna ponuda. Ono što je ovde bitno naglasiti jeste upravo definisanje smera u kom se vrata otvaraju. Pa tako na tehničkom crtežu ispod možete jednostavno ispratiti i sami zaključiti kako se određuje smer Vaših novih vrata. Levi ili desni smer su dve opcije kada je
upitanju otvaranje sobnih ili ulaznih vrata i definiše se u zavisnosti od nekioliko faktora: pozicije vrata u prostoru, postojanja određenih prepreka sa neke strane od pozicije gde se vrata ugrađuju , utičnica, radijatora itd. Sve ovo se uzima u razmatranje i donosi odluka o smeru otvaranja.

Dvokrilna sobna vrata su estetski odličan izbor između hodnika i ulaza u neku veću prostoriju kao što je dnevna soba ili trpezarija. Oba mogu biti sastavljena iz većeg i manjeg krila ili iz dva jednaka krila. Mogu biti ispunjena, polustaklena ili kombinacija jednog i drugog. Otvaranje većeg krila je standardno rešenje dok se manje krilo može otvarati po želji ili ostati fiksirano. Kombinacija mlečnog stakla sa dvokrilnim vratima predstavlja jedno od lepših rešenja za prostor.

Jednokrilna klizna vrata su idelano rešenje za manje stanove ili manje prostorije gde je mogućnost za manipulaciju smanjena. Na taj način se praktično ništa ne gubi zapravo se dobija izuzetno velika praktičnost i dobra izolacija prostorije iza vrata.
Mehanizmi za klizno otvaranje su do te mere napredovali da se otvaranje i zatvaranje ovih vrata odvija sa neverovatnom lakoćom. Kao dodatna mogućnost jeste i instalacija odgovarajućeg sistema za usporavanje pri nekom jačem i intenzivnijem zatvaranju.

Klizna vrata mogu biti i dvokrilna

Pored vidljivog dela mehanizma za zatvaranje postoji i opcija za
skriveni (magični) deo tako da se dobija na još većem estetskom efektu.

OKOV

Izbor vaših novi sobnih vrata je jedna stvar. Izbor kvaka je naredni korak koji vratima daje dodatni stil, tako da je važno opredeliti se za pravu kvaku i vratima dati krajnji pun sjaj. Identično je i sa šarkama gde možte birati između klasičnih, brodski ili atraktivnih 3D skrivenih šarki

Saradnja sa dobavljačem iz ove oblasti omogućava nam da vam ponudimo veliki broj različitih kvaka od alumnijuma, mesing finiša, inoksa , u crnom finišu, hrom finišu , bronza finišu, kvake za toalete, ekskluzivne kvake.

WC KVAKE

U ovom slučaju ručice izbor kvake je sasvim identičan kao kod sobnih vrata ali način zaključavanja je nešto drugačiji. Ključ ne postoji ali jednostavan mehanizam uz signal boju je ono što je dominantna praksa na kupatilskim vratima.

KVAKE OD INOXA

Inox kvake su sjajan izbor kada pričamo o sobnim vratima. Moderna linija, jednostavan ali elegantan dizajn daće odličan finalni dodir vašim novim vratima

SOS ŠARKE

Najvažnije karakteristike ovih šarki su minimalno trenje, stabilnost, veliki kapacitet opterećenja i naravno estetika. Takođe jedna od karakteristika je ravnopravno levo / desno otvaranje. Osnovna karakteristika ovog tipa šarki je da se ne vide kada su vrata zatvorena.

BRODSKA ŠARKA

Ovaj tip šarki omogućava jednostavnu montažu, prednost je i njihova svestranost (levo i desno otvaranje).Omogućavaju držanje svih standardnih veličina krila (sa tri  komada). Ukoliko se kači veće i masivnije krilo, povećava se i broj brodskih šarki.

KVAKE HROM FINIŠ

Kvake sa HROM finišom su „sjajniji“ izbor. Atraktivne i idealne za vrata u različitim poslovnim prostorima ali besprekorne za kućni enterijer.

REŠENJA ZA SPECIFIČNOSTI U KUHINJAMA

Kada birate vašu novu kuhinju ne birate samo da li će biti izrđena od MDF-a oplemenjenim prirodnim furnirima, iverice ili tip radne ploče. Ovo je svakako ono što se vidi i čini estetkski deo kuhinje. Ali šta je sa funkcionalnošću ? Svakako da je i to važna karakteristika vaše nove kuhinje.
Kada govorimo o funkcionalnosti, akcenat je na izboru pravog okova. Kvalitetan okov omogućava da unapredite funkcionalnost kuhinje i da olakša svakodnevnu manipulaciju dok ste zauzeti pripremom hrane. Mogućnost usporavanja krila pri zatvaranju, touch mehanizmi, rotacije pri otvaranju i mnogo šta još nude vam neki od najkvalitetnijjih svetskih proizvođača okova BLUM, FGV, HAFELE, MOKA i drugi.

MEHANIZMI ZA GARDEROBERE

Proizvodnja plakara je jedna od naših specijanosti. Planiranje prostora u garderoberima je ono u čemu smo lideri na tržištu. Izbor iz raznovrsne ponude mehanizama za plakare omogućava nam da dobijete neka jako praktična i atraktivna rešenja u vidu: nosača pantalona, nosača kravati, liftera, nosača cipela, izvlačne vešalice I mnogo čega drugog što doprinosi samo jednom, maksimalnoj praktičnosti I uštedi prostora u vašoj spavaćoj sobi.

SVET BOJA : Ral i bajc ton karte, visoki sjaj i mat

Ne furnirane površine se mogu bojiti bojama po RAL karti. Kada pričamo o sobnim vratima, spominjemo dve opcije : Bela sobna vrata ili obojena sobna vrata po RAL karti. RAL karta je međunarnodno priznata karta svih boja gde svaka boja nosi jedinstvenu šifru po kojoj možemo precizno odrediti koju boju koristimo za farbanje drvene površine sobnih vrata, kuhinjskih frontova, enterijera. Svakako drvo samo po sebi u vašem domu stvara prirodni ambijent i pruža osećaj topline. Pored estetske funkcije izabrana boja ima i zaštitnu, te omogućava da drvene povšine budu postojane i održe se dugo vremena.

Furnirane površine ili masivno drvo je moguće lakirati ili lakirati i bajcovati. Samo bajcovanje (bajc površini daje estetsku vrednost) nije moguće, te je neophodno ići u kombinaciji sa lakom koji ima zaštitno svojstvo. Bajc je nanos koji može pokriti sve različite furnirane površine. Uzorci se njčešće prikazuju na hrastu, bajc na jasenu , bukvi itd. i imaju isključivo estetsku funkciju te je izbor raznovrstan. Suština je dakle intenzivno isticanje strukture drveta i bojenje površina od masivnog drveta i furniranih ploča u enterijeru. Lak se nanosi na čisto drvo ili furnir ili na drvo koje je prethodno obrađeno Nitro ili Akrilnim bajčevima

Kada želimo da postignemo na kuhinjskim frontovima ili nekom komadu nameštaja efekat visokog sjaja koristimo poliuretanske premaze u visokom sjaju ili akrilne lakove u visokom sjaju (ako su u pitanju furnirane površine jasen, javor, breza, svetli hrast i sl.) koji omogućavaju : Dobru pokrivnost, mogućnost toniranja po standardizovanim ton kartama (NCS, RAL), kao i po zahtevu kupca, dobre mehaničke karakteristike, mogućnost naknadnog poliranja, mogućnost postizanja visokog procenta sjaja na tretiranim elementima
Mat efekat je takođe moguće postići. Bela boja u matu je uvek atraktivan izbor kada je reč o enterijeru stoga koristimo vrhunske akrilne premaze u matu. Najčešća primena je kod površina izloženih izrazitom mehaničkom opterećenju i habanju poput radnih površina, kancelarijskih stolova, izrada različitih elemenata kod opremanja hotela i restorana i sl.

SVET FURNIRA

Furnir je po definiciji proizvod dobijen preradom drveta, izrađuje se u vidu listova debljine od 0,6 mm – 2,5 mm Sečeni furnir se dobija sečenjem pripremljenih trupaca i koristi se za dekoratvino oblaganje drvnih ploča. Furnirani medijapan koji koristimo za izradu nameštaja spada u kvalitetan izbor kada je reč o enterijeru od drveta. Proizvodnju nameštaja baziramo na izboru prve klase furnira : hrasta, bora, anigrea, američkog oraha, mahagoni, wenge i zebrano furnira i još preko 80 vrsta dobavljivih furnira.